Prajitura Snickers

In caietul vecinei l-am gasit pe post de Znicars. Vecina avea reteta fara glazura alba  si fara sare in caramel iar in crema avea scrise nuci si nu avea sare.iar in loc de unt avea margarina.



 Ingrediente blat de nuca :

-7 albusuri

-10 linguri de zahar

-3 galbenusuri

-200 gr nuca macinata

-6 linguri faina

-1 praf de copt

Glazura  ciocolata alba :

-100gr ciocolata alba

-2 linguri ulei

Crema  :

-10 linguri zahar

-250 gr unt sau margarina

-4 galbenusuri

-4 linguri zahar pudra

-200 gr nuca sau alune taiate

-putina sare optional

Glazura  ciocolata neagra

-200 gr ciocolata neagra

-3 linguri ulei

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga treptat galbenusurile.Se toarna nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt. Incorporam usor cu ajutorul unei spatule si punem compozitia in tava(30*20 cm) tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt. Se niveleaza bine si se lasa in cuptorul preincalzit, la foc mic timp de 30 minute.

Glazura de ciocolata alba se obtine topind la Bain-Marie ciocolata impreuna cu uleiul. O turnam peste blatul racit complet. Dam tava la frigider pentru cel putin jumatate de ora pana ce stratul de ciocolata s-a intarit.

Pentru crema caramel se pun 10 linguri de zahar la topit, amestecand permenent astfel incat sa nu se arda pe alocuri caci devine amar. Se adauga untul si se lasa la foc mic pana la inglobarea completa. Amestecam cele 4 linguri de zahar ramase cu galbenusurile si le turnam peste amestecul de zahar si unt tras putin de pe foc.Punem si nucile. Lasam sa fiarba la foc mic pana ce crema incepe sa se ingroase amestecand continuu acum putem pune si sarea pentru a face caramelul sarat.

O lasam la racit, apoi o turnam peste glazura de ciocolata alba. Atentie ! Ambele trebuie sa fie reci, altfel se intrepatrund.

La final, glazura de ciocolata neagra se prepara la fel ca si glazura de ciocolata alba si se toarna peste caramel.

Se lasa sa se intareasca si se poate taia cu un cutit cu lama subtire si trecut prin apa fierbinte.








Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI