Tort cu crema de mascarpone, lapte condensat si frisca

Pentru ca in 28 decembrie este ziua bunici Maria am decis sa prepar si un tort simplu o alternativa la torturile de pe vremuri cu frisca. La multi ani, buni!



Pe vremuri se faceau torturile cu blat simplu sau cu cacao si se umplea cu o crema de smantana sau se facea tort de mere.



Am decis sa preparam o crema de frisca cu mascarpone si lapte condensat.



Eu am folosit 500 ml frisca dar va recomand sa puneti 300 ml frisca

Ingrediente:

Blat:

-10 oua

-10 linguri zahar

-esenta de vanilie

-un praf de sare

-10 linguri faina

-un praf de copt

Crema:

-300 ml frisca lichida

-250 gr mascarpone

-o conserva lapte condensat

-50 gr zahar pudra

-esenta de vanilie

 Incepem cu blatul

Se separa ouale. Albușurile se bat cu sarea pana au făcut bule. Adaugam vanilia si jumatate de zahar treptat. Batem pana avem o bezea tare si lucioasa. Gălbenușurile se freca cu restul de zahar pana are consistenta de o alifie.

Peste galbenusuri adaugam putina bezea si amestecam cu miscari de jos in sus. Apoi adaugam compozitia de galbenusuri peste albusuri. Separat amestecam faina impreuna cu praful de copt. Adaugam amestecul treptat peste ouale amestecate. Amestecam cu miscari de jos în sus cu o spatula sau o lingura de lemn. 

Se pune in tava de la aragaz sau o tava de 30*20 cm si se coace la foc potrivit pana trece testul scobitorii.

Se lasa la rece.

Pentru crema se amesteca toate ingredientele cu mixerul intr-un bol la viteza mica apoi la viteza mare pana are o consistenta ferma si pufoasa. Atentie iese multa crema.

Se insiropeaza blatul cu compot sau sic natural.

Se umple tortul si se decoreaza dupa imaginatie.

Se tine la frigider pana la servire.









Pofta buna!


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI