Tort Fanta

Anul acesta de ziua mea am ales sa transform uan  dintre Prajiturile Fanta din caietul vecinei in Tort. 



Am schimbat prin faptul ca am taiat blatul in 2 si l-am umplut cu crema in loc sa o pun peste blat.

Ingrediente:



Blat:

-8 oua

-8 linguri zahar

-8 linguri faina

-100 ml ulei

-1 praf de copt

-2 plicuri de zahar vanilat

-1 praf de sare

Crema 1:

-1 plic budinca de vanilie

-300 ml lapte

-4 linguri zahar

-un pachet de margarina sau unt

Crema 2:

-2 plicuri de budinca de vanilie

-700 ml suc Fanta

-4 linguri zahar

Crema 3:

-2 plicuri de spuma pentru frisca

-300 ml lapte

Mod de preparare:

Incepem cu blatul

Se separa ouale. Albușurile se bat cu sarea pana au făcut bule. Adaugam vanilia si  zaharul treptat. Batem pana avem o bezea tare si lucioasa. Gălbenușurile se freca cu uleiul ca la maioneza pana  are consistenta de o alifie.

Peste galbenusuri adaugam putina bezea si amestecam cu miscari de jos in sus. Apoi adaugam compozitia de galbenusuri peste albusuri. Separat amestecam faina impreuna cu praful de copt. Adaugam amestecul treptat peste ouale amestecate. Amestecam cu miscari de jos în sus cu o spatula sau o lingura de lemn. 

Se pune in tava de la aragaz sau o tava de 30*20 cm si se coace la foc potrivit pana trece testul scobitorii.

Se lasa la rece.

Intre timp preparam crema 1:  preparam budinca dupa instructiuni folosind doar 300 ml lapte in loc de 500 ml. Se lasa la rece .

Cand este rece se amesteca cu margarina folosind  un mixer .

Blatul rece il taiem in 2 si il insiropam cu suc Fanta si il umplem cu aceasta crema.

Ne apucam de crema 2:

Punem la incalzit 650 ml suc Fanta, restul de suc il amestecam cu zaharul si praful de budinca.

Cand sucul a facut bule adaugam praful de budinca si amestecam al foc mic psna s-a ingrosat. Il lasam la racit apoi il punem peste blat.

Preparam acuma crema 3 pentru care amestecam praful de frisca cu laptele respectand instructiunile de pe plic si il asezam peste jeleu sau facem avaline cu un pos.

Decoram dupa imaginatie si il lasam la rece cateva ore.












Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI