Nuci umplute cu crema de mascarpone,frisca si lapte condensat

 Nucile umplute sunt un desert traditioanal nelipsit in sarbatorile de iar iar umplute  cu crema de mascarpone,frisca si lapte condensat sunt un desert traditional si modern.



Ingrediente: 

Aluat:

-100 grame untura sau unt gras 82% grasime

-100 grame zahar

-2 oua intregi

-1 praf de copt

-faina cat cuprinde (sa iasa un aluat potrivit aproximativ 500 grame)

1. Se freacă untura cu zahărul până obținem o cremă .

2. Se adaugă ouale treptat și amestecăm continuu.

3. Se pune amoniacul și faină și amestecăm până obținem un aluat.

4. Se fac biluțe de aproximativ 5 g.

5. Se pun in forma de nuci și se coc .

Crema:

-300 ml frisca lichida

-250 gr mascarpone

-o conserva lapte condensat

-50 gr zahar pudra

-esenta de vanilie

Pentru crema:

1. Se amesteca toate ingredientele cu mixerul intr-un bol la viteza mica apoi la viteza mare pana are o consistenta ferma si pufoasa.

2. Nucile reci se decupeaza marginile iar resturile se pun in crema si se amesteca.

3. Se pune crema in fiecare coaja apoi se lipesc 2 cate 2.

4. Se lasa la rece cateva ore apoi se pot servi.






Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI