Nucile umplute sunt un desert traditioanal nelipsit in sarbatorile de iar iar umplute cu crema de mascarpone,frisca si lapte condensat sunt un desert traditional si modern.
Ingrediente:
Aluat:
-100 grame untura sau unt gras 82% grasime
-100 grame zahar
-2 oua intregi
-1 praf de copt
-faina cat cuprinde (sa iasa un aluat potrivit aproximativ 500 grame)
1. Se freacă untura cu zahărul până obținem o cremă .
2. Se adaugă ouale treptat și amestecăm continuu.
3. Se pune amoniacul și faină și amestecăm până obținem un aluat.
4. Se fac biluțe de aproximativ 5 g.
5. Se pun in forma de nuci și se coc .
Crema:
-300 ml frisca lichida
-250 gr mascarpone
-o conserva lapte condensat
-50 gr zahar pudra
-esenta de vanilie
Pentru crema:
1. Se amesteca toate ingredientele cu mixerul intr-un bol la viteza mica apoi la viteza mare pana are o consistenta ferma si pufoasa.
2. Nucile reci se decupeaza marginile iar resturile se pun in crema si se amesteca.
3. Se pune crema in fiecare coaja apoi se lipesc 2 cate 2.
4. Se lasa la rece cateva ore apoi se pot servi.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu