Covrigei la cuptor

 Vreti ceva covrigi rapizi cand se anunta musafiri reteta de astazi este penteu voi.

Sursa de inspiratie este Teo's kitchen.



Ingrediente:

-2 căni de smântână (20% grăsime am folosit eu) sau iaurt grecesc. 

-2 căni de făină 

-2 linguri de ulei 

-un praf sare

-un pliculeț de praf de copt 

-un ou batut

-ierburi aromatice 

-mix de seminte sare sau parmesan

Incingem cuptorul al 180°C si tapetam cu hartie de copt tava cuptorului.

Intr-un bol incapator punem cele 2 cani de faina, sarea, praful de copt. Adaugam cele 2 cani de iaurt. Amestecam cu o lingura pana avem o compozitie omogena.

Mutam aluatul pe masa de lucru, bine pudrata cu faina. Framantam pana avem un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. Nu adaugam prea multa faina, pentru ca aluatul va deveni prea dens si covrigii vor fi tari dupa coacere.

Taiem aluatul in 8 parti egale. Modelam bile de aluat, facem o gaura in mijloc, pentru a da forma covrigilor. Ii asezam in tava pe hartie de copt.


Ungem covrigii cu ou batut, apoi presaram mix de seminte. Dam tava la cuptor 25-30 minute sau pana covrigii sunt frumos rumeniti.







Poftă bună!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI