Tocăniță de cartofi de post

Astazi va mai prezint o mancare de post foarte simpla si usoara de facut. Este o tocanita de cartofi simpla cu soia si cartofi.

Ingrediente :

-50 ml ulei

-o ceapa

-un morcov

-100 ml suc de rosii

- o foaie de dafin

- 2 linguri pastă de ardei sau ardei tait cubulete

-sare, piper, boia și vegeta după gust

-apă aproximativ un litru

-100 grame de soia cubulețe 

- aproximativ 10 cartofi mari sau mai mulți dupa preferință 

-pătrunjel verde dupa gust

Mod de preparare :

Curatam ceapa,morcovul și cartofi de coajă si semințele de la ardei. Tocăm ceapa,morcovul și ardeiul dupa preferinta. Cartofi se tau bucatele potrivite si se țin în apă. 

Încingem uleiul, adăugăm ceapa ardeiul și morcovul și lecalim. Condimentam cu sare, piper și boia. Când sunt calitate adaugam apa și lăsăm până începem să fiarbă. 

Când este caldă apa adăugam cartofii și soia. Se lasă sa fiarbă la foc mic pana sunt fierți cartofii și cubulețele de soia. Adăugăm bulionul si pătrunjelul tocat, mai lasam sa de-a un clocot. Oprim focul si servim cu muraturi sau salata.





Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI