Cornulete cu untura si smantana

 Cornulete cu untura si smantana sunt fragede,aromate si spornice iar reteta este foarte simpla, amestecam toate ingredientele,taiem aluatul,rulam si coacem.

De sarbatori nu lipsesc de pe masa.



Ingrediemte:

-400 grame smantana

-400 grame untura

-100-200 grame zahar pudra

-4 galbenusuri

-1 praf de sare

-1 praf de copt

-vanilie dupa gust

-aproximativ 900 grame faina

Amestecam toate ingredientele,faina o cernem si o incorporam separat pana avem un aluat omogen si compact.

Dam aluatul la rece minim o ora.

Intindem aluatul in foi si il taiem in triunghiuri sau pratratele,dreptunghiuri.

Adaugam umplutura favorita(eu le am umplut cu crema de alune,dar se pot umple cu rahat,dulceata,albusurile batute cu nuca)

Coacem la 150grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute.

Le trecem prin zahar pudra.















Pofta buna!



Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI