Omleta la cuptor este un preparat perfect pentru micul dejun, pranz sau cina.
Ingrediente:
- 4 ouă
- sare si piper, după gust
- 100 ml lapte
- 100-150 g șuncă sau mușchi file, tăiată cubulețe
- 100 g cașcaval ras (sau după gust)
- ketchup de casă sau sos pentru pastedupă gust
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-un bol mare, sparge cele 4 ouă, adaugă sarea, piperul si laptele și amestecă bine cu un tel sau cu o furculiță până când compoziția devine omogenă.
Adaugă șunca tăiată cubulețe, ketchup de casă și cașcavalul ras în compoziția de ouă și lapte.
Unge o tavă sau o formă de copt cu puțin ulei sau unt pentru a preveni lipirea omletei.Toarnă compoziția de omletă în tavă.
Pune tava în cuptorul preîncălzit și coace omleta timp de 20-25 de minute, sau până când omleta este bine închegată și ușor rumenită deasupra.
Scoate omleta din cuptor și las-o să se răcească puțin înainte de a o tăia.
Poți adăuga și alte ingrediente, cum ar fi legume (ardei, ceapă, ciuperci) sau verdețuri (pătrunjel, mărar) pentru a personaliza omleta după preferințele tale.
- Servește omleta alături de o salată proaspătă pentru o masă echilibrată sau murăturile preferate.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu