Omletă la cuptor

 Omleta  la cuptor este un preparat perfect pentru micul dejun, pranz sau cina.



 Ingrediente:

- 4 ouă

- sare si piper, după gust

- 100 ml lapte

- 100-150 g șuncă sau mușchi file, tăiată cubulețe

- 100 g cașcaval ras (sau după gust)

- ketchup de casă sau sos pentru pastedupă gust

Mod de preparare:

   Preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-un bol mare, sparge cele 4 ouă, adaugă sarea, piperul si  laptele și amestecă bine cu un tel sau cu o furculiță până când compoziția devine omogenă.

Adaugă șunca  tăiată cubulețe, ketchup de casă  și cașcavalul ras  în compoziția de ouă și lapte.

Unge o tavă sau o formă de copt cu puțin ulei sau unt pentru a preveni lipirea omletei.Toarnă compoziția de omletă în tavă.

Pune tava în cuptorul preîncălzit și coace omleta timp de 20-25 de minute, sau până când omleta este bine închegată și ușor rumenită deasupra.

Scoate omleta din cuptor și las-o să se răcească puțin înainte de a o tăia.

Poți adăuga și alte ingrediente, cum ar fi legume (ardei, ceapă, ciuperci) sau verdețuri (pătrunjel, mărar) pentru a personaliza omleta după preferințele tale.

- Servește omleta alături de o salată proaspătă pentru o masă echilibrată sau murăturile preferate.




Poftă bună!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI