Vreti o prajitura fara coacere rapida cu gust de lime atunci aceasta tarta va fi pe gustul dumneavoastra.
Reteta este de pe blogul lui Prajiturela reteta o gasiti aici.
Eu am renuntat la cacao de la biscuiti.
Ingrediente (pentru o tava cu diametrul de 26 de cm)
Forma de tarta cu fund detasabil (ideal)
Pentru blat:
-250 g biscuiți digestivi
-100 g unt topit
-1 lingura cacao
Pentru crema:
-zeama si coaja de la 4 limes
1- conserva lapte condensat indulcit (400g)
-250 ml smântână pentru frișcă (laptele și smântâna obligatoriu de la frigider).
Cum procedam:
Facem biscuiții pesmet, ii amestecam cu cacaoa și unt (daca vedeti ca biscutii sunt inca uscati, mai adaugati putin unt. In functie de ce biscuiti folositi, pot fi mai uscati), apoi ii presam într-o tavă de tarta si ii presam bine.
Amestecam dupa cum urmeaza: laptele condensat, smantana, zeama lamailor și amestecam până când obținem o compoziție cremoasa (cu un tel, spatula sau cateva secunde cu mixerul - doar pana se amesteca). Vom observa ca imediat ce amestecam cele 3 lichide, compozitia se va ingrosa.
Punem crema peste blatul de biscuiți, apoi, optional, adăugăm coaja de lime (doar partea verde, nu si alba)
Lăsăm la frigider minim 2 ore, de preferat peste noapte.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu