Tortul luni Mai

Pentru ca in luna Mai avem multe evenimente in familie va prezint unul dintre torturile simple si de efect.

Ingrediente:

Blat:

-6 oua

-6 linguri zahar

-esenta de vanilie

-un praf de sare

-6 linguri faina

-un praf de copt

Crema:

-500 ml frisca lichida

-500 gr mascarpone

-150 gr zahar pudra

-esenta de vanilie

-cateva linguri din dulceata de afine

 Incepem cu blatul

Se separa ouale. Albușurile se bat cu sarea pana au făcut bule. Adaugam vanilia si jumatate de zahar treptat. Batem pana avem o bezea tare si lucioasa. Gălbenușurile se freca cu restul de zahar pana are consistenta de o alifie.



Peste galbenusuri adaugam putina bezea si amestecam cu miscari de jos in sus. Apoi adaugam compozitia de galbenusuri peste albusuri. Separat amestecam faina impreuna cu praful de copt. Adaugam amestecul treptat peste ouale amestecate. Amestecam cu miscari de jos în sus cu o spatula sau o lingura de lemn. 



Se pune in tava de 20 cm si se coace la foc potrivit pana trece testul scobitorii.

Se lasa la rece.

Pentru crema se amesteca toate ingredientele cu mixerul intr-un bol la viteza mica apoi la viteza mare pana are o consistenta ferma si pufoasa. Atentie iese multa crema.

Se insiropeaza blatul cu compot sau suc natural.

Se umple tortul cu crema si dulceata de afine si se decoreaza dupa imaginatie.

Se tine la frigider pana la servire.







Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI