Focaccia

Cu gandul la Italia am pregatit o focaccia simpla cu oregano si busuioc.



Ingrediente:

-500 g faina

-350 ml apa calduta

 - o lingurita de drojdie uscata

-o lingurita de zahar

-2-3linguri ulei de măsline 

-o lingurita de sare 

-ierburi aromatice




 Se face o maia din 15 g drojdie proaspătă sau o lingurita de drojdie uscată , o linguriță de zahar si o lingură de faina. Se lasă la activat 15 minute.


    În faină se face o gropiță in mijloc și se pune maiaua, apă călduță și se frământă un aluat . La final se adaugă 2 linguri de ulei de masline ierburi aromatice si mai frământăm puțin. Se lasa la dospit minim 2 ore la loc călduț. 



După dospire luăm jumătate din aluat cu mâinile și il întindem în tavă (30*20).Mai punem puțin ulei si formam bule ajutandune de degete si presaram ierburi aromatice.


Mai lasam in tava la dospit si coacem pentru o ora la 200 grade Celsius.






 Pofta buna!



Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI