Dovlecei sunt in sezon . Pentru diminetiile de vara sau o cina mai light va propun o omleta cu dovlecei la cuptor.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 2 dovlecei, tăiați rondele subțiri și lăsați la scurs
- 2-3 linguri de făină (pentru a trece rondelele de dovlecei)
- sare și piper, după gust
- ulei sau unt, pentru uns tava
1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Tăiați dovleceii în rondele subțiri și lăsați-i la scurs pentru a elimina excesul de apă. Treceți rondelele de dovlecei prin făină, asigurându-vă că sunt acoperite uniform.
3. Într-un bol mare, bateți ouăle cu sare și piper după gust. Treceți rondelele de dovlecei prin ouăle bătute, asigurându-vă că sunt bine acoperite.
4. Ungeți o tavă de copt (sau un vas de ceramică) cu ulei sau unt.Așezați rondelele de dovlecei trecute prin făină și ouă în tavă.Turnați restul amestecului de ouă peste dovlecei, asigurându-vă că sunt acoperiți uniform.Coaceți omleta în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când omleta este bine închegată și aurie deasupra.
5.Scoateți omleta din cuptor și lăsați-o să se răcească puțin înainte de a o tăia.Tăiați omleta în bucăți și serviți-o caldă.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu