Bine v-am regasit dragiilor, chiar daca nu prea am mai postat retete revin astazi cu aceasta prajitura.
Prajitura cu visine si crema de vanilie este o prajitura simpla de sezon.
Ingrediente :
- 1 ou
- 1/2cana zahar
-4 lg dulceață de vișine
- 2 lg cacao
- 1/2 cana ulei (se folosește pentru a masura o cana de 250ml)
- 1 praf de copt
- 2 căni faina
-1 cana de lapte
-opțional: 100 grame fulgi de ciocolata
Mod de preparare:
Se amesteca ingredientele in ordinea data.
La final se pune laptele. Se amesteca bine
Compozitia se pune in tava(20*30 cm) și se coace la 180 grade 30-40 min la foc potrivit .
Se lasa sa se răcească.
Crema:
-400 ml lapte
-5 linguri faina
-3-4 linguri zahar
-1 pliculet de zahar vanilat
-200 grame unt sau margarina
Amestecam faina, zaharul si 100 ml lapte. Restul de lapte il punem la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam faina. Se amesteca cu telul.Se lasa pana are consistenta de budinca si a dat cateva clocote. Crema calduta se amesteca cu untul sau margarina la temperatura camerei adăugata treptat.
Cand este rece blatul adaugam crema de vanilie rece, optional un strat de frisca batuta din 200 ml frisca si ciocolata rasa.
Pofta bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu