Langos cu slanina,ceapa si ardeu sau Langos ca la Oradea

Am mancat acesti langosi in comuna Sarbi din Oradea si aducandu-mi aminte de ei am zis sa i prepar si eu.

Ingrediente:

-500 g faina

-350 ml apa calduta

 - o lingurita de drojdie uscata

-o lingurita de zahar

-2-3linguri ulei 

-o lingurita de sare 

 Se face o maia din 15 g drojdie proaspătă sau o lingurita de drojdie uscată , o linguriță de zahar si o lingură de faina. Se lasă la activat 15 minute.

    În faină se face o gropiță in mijloc și se pune maiaua, apă călduță și se frământă un aluat . La final se adaugă 2 linguri de ulei.Se lasa la dospit minim 2 ore la loc călduț. 

După dospire luăm aluat cu mâinile și il întindem în tavă (30*20).Adaugam ceapa,ardeiul si slanina taiate

Mai lasam in tava la dospit si coacem pentru o ora la 200 grade Celsius.







 

Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI