Reteta de azi este inspirata din aluatul lui Teo's kitchen de la pizza cu aluat fara drojdie cu modificarea ca l am facut dulce si din serile cand bunica sau mama ne faceau paine cu smantana si dulceata si o cana de lapte langa era un dulce al copilarie.
Ingrediente:
-2 căni de smântână (12% grăsime am folosit eu) sau iaurt grecesc.
-2 căni de făină
-2 linguri de ulei
-2 linguri de zahar brun
-un pliculet praf de copt
-un praf sare
-un pliculeț de praf de copt
-marmelada de mere sau silvoil de prune
-1 ou pemtru uns
Într-un bol amestecăm toate ingredientele pentru blat cu o spatulă sau lingura de lemn pana avem un aluat omogen.
Pregătim tava de la aragaz, pe care punem hârtie de copt. Pentru ca hârtia de copt să rămână lipită de tavă eu am uns tava cu ulei.
Încingem cuptorul la 250°C sau treapta cea mai inalta.
Întindem aluatul pe blatul de lucru cu mainile pudrate cu făină, până avem un strat uniform. Adaugam marmelada de mere sau silvoiul de prune. Rulam si invartim cateva cercuri.
Asezam in tava peste punem oul batut si optional zahar brun peste.
Coacem biscuiti 25-35 minute sau pana aluatul este copt(eu am făcut testul cu o scobitoare).
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu