Cand vine vorba de dulciuri pentru weekend sau dimineata la cafea sau la un ceai checul este perfect.
Aceasta reteta de chec o am de la doamna profesoara de matematica din liceu.
Ingrediente:
-4 oua
-16 linguri zahar
-16 linguri ulei de floarea soarelui
-16 linguri lapte
- 16 linguri faina
-8 gr praf de copt
-optional cacao, dulceata de caise
Batem ouale cu putina sare, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana se albesc.
Turnam apoi laptele si uleiul de floarea soarelui. Amestecam bine si adaugam zeama de la jumatate de lamaie. La final, adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat cu densitate medie.
Intr-o parte de aluat putem adauga dulceata de caise sau cacao.
Turnam aluatul obtinut intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade si coacem aluatul timp de 30 de minute.
Timpul de coacere poate varia in functie de cuptor asa ca este indicat sa facem testul cu scobitoarea.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu