Zacusca de fasole

  Zacusca nu lipseste din camara, astazi va aduc reteta pentru fasole. Ingredientele sunt simple iar la iarna o sa ne prinda bine si desfacem borcanul de zacusca.



Este oreteta de post.

Ingrediente:

-3 kg ardei gras roșu curățat

-3 kg gogoșar curățat de semințe 

-1 kg fasole fiarta

-2 kg ceapa fara coaja

-1.5 l bulion

-sare după gust

-3-4 foi dafin

-20 boabe de piper

Se toaca legumele prin mașina de tocat carne.

Într-un litru de ulei se călește ceapa aproximativ o oră și se adaugă ardei și gogoșari și se mai călesc 1 ora.Adaugam fasolea fiarta separat, bulionul,sare, boabele de piper și foile de dafin.

Fierbem până se îngroașă bine.

Opțional adăugăm 1 conservant și așezăm în borcane.

Se dau la duns 30 de minute.

Se țin în haine până a doua zi.








Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI