Zacusca nu lipseste din camara, astazi va aduc reteta pentru fasole. Ingredientele sunt simple iar la iarna o sa ne prinda bine si desfacem borcanul de zacusca.
Este oreteta de post.
Ingrediente:
-3 kg ardei gras roșu curățat
-3 kg gogoșar curățat de semințe
-1 kg fasole fiarta
-2 kg ceapa fara coaja
-1.5 l bulion
-sare după gust
-3-4 foi dafin
-20 boabe de piper
Se toaca legumele prin mașina de tocat carne.
Într-un litru de ulei se călește ceapa aproximativ o oră și se adaugă ardei și gogoșari și se mai călesc 1 ora.Adaugam fasolea fiarta separat, bulionul,sare, boabele de piper și foile de dafin.
Fierbem până se îngroașă bine.
Opțional adăugăm 1 conservant și așezăm în borcane.
Se dau la duns 30 de minute.
Se țin în haine până a doua zi.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu