Cornulețe cu Dulceață nu lipsesc de sărbători
Ingrediente:
- 300 grame untură
- 100 grame smântână
- 600-800 grame făină
- 1 praf de sare
- 2 gălbenușuri
- 4 plicuri de zahăr vanilat
- 6 linguri de vin alb
- Dulceață pentru umplut
Mod de preparare:
- Într-un bol mare, pune untura, smântâna și zahărul vanilat și amestecă bine până când compoziția devine omogenă.
- Adaugă gălbenușurile și vinul alb, continuând să amesteci.
- Către amestecul obținut, adaugă treptat făina și praful de sare, amestecând până când aluatul devine unitar și elastic. Adaugă făina treptat, pentru a obține o consistență potrivită.
- Lasă aluatul să se odihnească aproximativ 30 de minute, acoperit cu un prosop curat.
- După ce aluatul s-a odihnit, împarte-l în bucăți mici și întinde fiecare bucată într-un cerc subțire.
- Taie fiecare cerc în triunghiuri egale.
- Pune o linguriță de dulceață la baza fiecărui triunghi.
- Rulează fiecare triunghi de la baza mai mare către vârful mai mic, formând cornulețele.
- Așează cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Coace cornulețele în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 20-25 de minute sau până când devin ușor aurii.
- După ce sunt coapte, lasă-le să se răcească puțin, apoi poți să le pudrezi cu zahăr pudră, dacă dorești.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu