Cornulețe cu Dulceață nu lipsesc de sărbători
Ingrediente:
- 300 grame untură
 - 100 grame smântână
 - 600-800 grame făină
 - 1 praf de sare
 - 2 gălbenușuri
 - 4 plicuri de zahăr vanilat
 - 6 linguri de vin alb
 - Dulceață pentru umplut
 
Mod de preparare:
- Într-un bol mare, pune untura, smântâna și zahărul vanilat și amestecă bine până când compoziția devine omogenă.
 - Adaugă gălbenușurile și vinul alb, continuând să amesteci.
 - Către amestecul obținut, adaugă treptat făina și praful de sare, amestecând până când aluatul devine unitar și elastic. Adaugă făina treptat, pentru a obține o consistență potrivită.
 - Lasă aluatul să se odihnească aproximativ 30 de minute, acoperit cu un prosop curat.
 - După ce aluatul s-a odihnit, împarte-l în bucăți mici și întinde fiecare bucată într-un cerc subțire.
 - Taie fiecare cerc în triunghiuri egale.
 - Pune o linguriță de dulceață la baza fiecărui triunghi.
 - Rulează fiecare triunghi de la baza mai mare către vârful mai mic, formând cornulețele.
 - Așează cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
 - Coace cornulețele în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 20-25 de minute sau până când devin ușor aurii.
 - După ce sunt coapte, lasă-le să se răcească puțin, apoi poți să le pudrezi cu zahăr pudră, dacă dorești.
 
Poftă bună!





Comentarii
Trimiteți un comentariu