Cornulete cu dulceata

 Cornulețe cu Dulceață nu lipsesc de sărbători


Ingrediente:

  • 300 grame untură
  • 100 grame smântână
  • 600-800 grame făină
  • 1 praf de sare
  • 2 gălbenușuri
  • 4 plicuri de zahăr vanilat
  • 6 linguri de vin alb
  • Dulceață pentru umplut

Mod de preparare:

  1. Într-un bol mare, pune untura, smântâna și zahărul vanilat și amestecă bine până când compoziția devine omogenă.
  2. Adaugă gălbenușurile și vinul alb, continuând să amesteci.
  3. Către amestecul obținut, adaugă treptat făina și praful de sare, amestecând până când aluatul devine unitar și elastic. Adaugă făina treptat, pentru a obține o consistență potrivită.
  4. Lasă aluatul să se odihnească aproximativ 30 de minute, acoperit cu un prosop curat.
  5. După ce aluatul s-a odihnit, împarte-l în bucăți mici și întinde fiecare bucată într-un cerc subțire.
  6. Taie fiecare cerc în triunghiuri egale.
  7. Pune o linguriță de dulceață la baza fiecărui triunghi.
  8. Rulează fiecare triunghi de la baza mai mare către vârful mai mic, formând cornulețele.
  9. Așează cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  10. Coace cornulețele în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 20-25 de minute sau până când devin ușor aurii.
  11. După ce sunt coapte, lasă-le să se răcească puțin, apoi poți să le pudrezi cu zahăr pudră, dacă dorești.







Poftă bună!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI