Prajiturile cu nuci au mereu trecere de sarbatori. Fie ca avem crema de nuca sau foi cu nuca totii iubitori de nuca o sa adore aceasta prajitura.
Ingrediente
Blat :
-6ouă
- 6 linguri zahăr
-5 linguri făină
- 1 lingura cacao
- 1 pliculet praf de copt
- 1 fiola mica esenta de rom
-un praf de sare
Crema:
-7 linguri nucă măcinată
-5 linguri zahar
-5 linguri lapte
-150 grame unt
-zeama de la o lămâie
Glazura:
-150 grame ciocolata neagra
-3 linguri ulei
Blat:
Albusurile se bat spuma tare împreună cu sarea, apa și zaharul. Când avem o bezea tare se pun restul ingredientelor și amestecăm cu ajutorul unei spatule pana obținem o compoziție de blat. Se pune într-o tava tapetata cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30-45 minute sau trece testul cu scobitoarea.
Se lasa la rece, și ne apucam de cremă:
Nuca se amesteca cu zaharul și laptele într-o craticioara și se fierbe la foc mic amestecând continuu pana se îngroașă. Când s-a îngroșat se lasă la rece. Cand e rece se amestecă cu untul spumat și zeama de lămâie.
Tăiam blatul în 2 părți egale și punem crema. Deasupra se pune glazura : topim ciocola împreună cu uleiul pe baie de aburi. Optional decoram cu nuca și lasam la loc răcoros câteva ore apoi o putem porționa și servi.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu