Prajitura cu crema de nuca

Prajiturile cu nuci au mereu trecere de sarbatori. Fie ca avem crema de nuca sau foi cu nuca totii iubitori de nuca o sa adore aceasta prajitura.



Ingrediente 

 Blat : 

-6ouă

- 6 linguri zahăr 

-5 linguri făină

- 1 lingura cacao

- 1 pliculet praf de copt

- 1 fiola mica esenta de rom 

-un praf de sare

Crema:

-7 linguri nucă măcinată

-5 linguri zahar

-5 linguri lapte 

-150 grame  unt

-zeama de la o lămâie

Glazura:

-150 grame ciocolata neagra

-3 linguri ulei

Blat:

Albusurile se bat spuma tare împreună cu sarea, apa și zaharul. Când avem o bezea tare se pun restul ingredientelor și amestecăm cu ajutorul unei spatule pana obținem o compoziție de blat. Se pune într-o tava tapetata cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30-45 minute sau trece testul cu scobitoarea.

Se lasa la rece, și ne apucam de cremă:

 Nuca se amesteca cu zaharul și laptele într-o craticioara și se fierbe la foc mic amestecând continuu pana se îngroașă. Când s-a îngroșat se lasă la rece. Cand e rece se amestecă cu untul spumat și zeama de lămâie.

Tăiam blatul în 2 părți egale și punem  crema. Deasupra se pune glazura : topim ciocola împreună cu uleiul pe baie de aburi. Optional decoram cu nuca și lasam la loc răcoros câteva ore apoi o putem porționa și servi.





Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI