Supa cu galuste este o supa simpla si usor de facut.
Ingrediente:
- 1 bucată de pulpă de porc afumată
- 2 morcovi
- 400 ml bulion
- Sare, după gust
- 8 linguri de făină
- 2 ouă
- Apă
-
Taie pulpa de porc afumată în bucăți mai mici. Pune carnea într-o oală mare cu apă rece și adu la fierbere. După ce începe să fiarbă, lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 30-40 de minute.Scoate carnea din oală și las-o să se răcească puțin. După ce se răcește, taie carnea în bucăți mici.
-
Curăță morcovii, spală-i și taie-i în rondele sau bucăți mai mici, în funcție de preferințe. Adaugă-i în oala cu supă și fierbe-i împreună cu carnea pentru încă 15-20 de minute.
-
Într-un bol, amestecă cele 8 linguri de făină cu cele 2 ouă , cât să obții un aluat gros, dar moale. Dacă este necesar, adaugă puțină sare pentru gust.
-
Folosind o linguriță, ia din aluat și formează mici bile de găluște. Căldura din supă va ajuta la gătirea acestora.
-
După ce legumele și carnea sunt fierte, adaugă găluștele în oală. Lasă supa la foc mic și nu amesteca prea mult, pentru a nu dezintegra găluștele. Lăsați-le să fiarbă timp de 10-15 minute sau până când se ridică la suprafață.
-
După ce găluștele sunt fierte, adaugă 400 ml de bulion în oală pentru a da un plus de savoare. Asezonează cu sare după gust și mai lasă supa pe foc pentru încă 5-10 minute.
-
Servește supa caldă, cu bucăți de carne afumată și găluște pufoase. Poți adăuga pătrunjel proaspăt tocat pentru un plus de aromă.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu