Supa cu galuste

 Supa cu galuste  este o supa simpla si usor de facut.



Ingrediente:

  • 1 bucată de pulpă de porc afumată
  • 2 morcovi
  • 400 ml bulion
  • Sare, după gust
  • 8 linguri de făină
  • 2 ouă
  • Apă
  1. Taie pulpa de porc afumată în bucăți mai mici. Pune carnea într-o oală mare cu apă rece și adu la fierbere. După ce începe să fiarbă, lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 30-40 de minute.Scoate carnea din oală și las-o să se răcească puțin. După ce se răcește, taie carnea în bucăți mici.

  2.  Curăță morcovii, spală-i și taie-i în rondele sau bucăți mai mici, în funcție de preferințe. Adaugă-i în oala cu supă și fierbe-i împreună cu carnea pentru încă 15-20 de minute.

  3. Într-un bol, amestecă cele 8 linguri de făină cu cele 2 ouă , cât să obții un aluat gros, dar moale. Dacă este necesar, adaugă puțină sare pentru gust.

  4. Folosind o linguriță, ia din aluat și formează mici bile de găluște. Căldura din supă va ajuta la gătirea acestora.

  5. După ce legumele și carnea sunt fierte, adaugă găluștele în oală. Lasă supa la foc mic și nu amesteca prea mult, pentru a nu dezintegra găluștele. Lăsați-le să fiarbă timp de 10-15 minute sau până când se ridică la suprafață.

  6. După ce găluștele sunt fierte, adaugă 400 ml de bulion în oală pentru a da un plus de savoare. Asezonează cu sare după gust și mai lasă supa pe foc pentru încă 5-10 minute.

  7. Servește supa caldă, cu bucăți de carne afumată și găluște pufoase. Poți adăuga pătrunjel proaspăt tocat pentru un plus de aromă.





Poftă bună!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI