Paste cu pui

Paste cu pui o cina sau un pranz simplu si rapid. Pentru iubitorii de paste.

Ingrediente :  

-300 g paste (penne, tagliatelle sau farfalle)  

- 250 g piept de pui  

- 200 ml smântână de gătit  

- 1 linguriță oregano uscat  

- 1 linguriță busuioc uscat (sau proaspăt, tocat)  

- sare și piper, după gust  

- 1 lingură ulei (de măsline sau de floarea-soarelui)  

-100 -150 grame mix de branză

Mod de preparare: 

1. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare. Scurge-le și păstrează puțină apă din fierbere.  

2. Taie pieptul de pui cubulețe și călește-l într-o tigaie cu ulei încins, la foc mediu. Asezonează cu sare, piper, oregano și busuioc. Gătește-l până devine auriu și fraged (aprox. 7-10 minute).  

3. Adaugă smântâna peste pui și amestecă bine. Lasă sosul să fiarbă la foc mic 2-3 minute, până devine cremos. Dacă e prea gros, adaugă 2-3 linguri din apa în care au fiert pastele.  

4. Încorporează pastele în sos, amestecând bine pentru a se îmbrăca în cremă.Adauga si branza. Mai lasă 1-2 minute pe foc mic.  

5. Servește imediat presărând extra busuioc sau parmezan ras, dacă dorești.  





Poftă bună!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI