Paste cu pui o cina sau un pranz simplu si rapid. Pentru iubitorii de paste.
Ingrediente :
-300 g paste (penne, tagliatelle sau farfalle)- 250 g piept de pui
- 200 ml smântână de gătit
- 1 linguriță oregano uscat
- 1 linguriță busuioc uscat (sau proaspăt, tocat)
- sare și piper, după gust
- 1 lingură ulei (de măsline sau de floarea-soarelui)
-100 -150 grame mix de branză
Mod de preparare:
1. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare. Scurge-le și păstrează puțină apă din fierbere.
2. Taie pieptul de pui cubulețe și călește-l într-o tigaie cu ulei încins, la foc mediu. Asezonează cu sare, piper, oregano și busuioc. Gătește-l până devine auriu și fraged (aprox. 7-10 minute).
3. Adaugă smântâna peste pui și amestecă bine. Lasă sosul să fiarbă la foc mic 2-3 minute, până devine cremos. Dacă e prea gros, adaugă 2-3 linguri din apa în care au fiert pastele.
4. Încorporează pastele în sos, amestecând bine pentru a se îmbrăca în cremă.Adauga si branza. Mai lasă 1-2 minute pe foc mic.
5. Servește imediat presărând extra busuioc sau parmezan ras, dacă dorești.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu