Pizza cu ton, porumb și legume este o pizza pentru iubitori de ton sau cand e dezlegare de peste in posturi.
Ingrediente pentru aluat:
- 500 g făină
- 300 ml apă călduță
- 10g drojdie uscată
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
topping:
- 8 linguri sos de roșii
- 2 lingurițe oregano uscat
- 2 lingurițe busuioc uscat
- 2 conserve de ton (scurs)
- 200 g porumb din conservă
- 100 g măsline feliate
- 1 ceapă roșie tăiată felii subțiri
- 1 ardei roșu tăiat fâșii
- 8 roșii cherry tăiate pe jumătate
Mod de preparare:
1. Dizolvă drojdia și zahărul în apa călduță și lasă 5-10 minute să se activeze. Adaugă făina și sarea, apoi încorporează uleiul și frământă până obții un aluat elastic. Acoperă-l și lasă-l la dospit 1 oră, până își dublează volumul.
2. Întinde aluatul în doua pizza mari Întinde sosul de roșii și presară oregano și busuioc. Adaugă tonul sfărâmat, porumbul, măslinele, ceapa, ardeiul și roșiile cherry.
3. Preîncălzește cuptorul la 220°C. Coace pizza 12-15 minute, până marginile sunt aurii și crocante.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu