Piept de pui umplut cu spanac este perfect pentru pranz sau cina. O reteta simpla si gustoasa.
Ingrediente :
-200–250 g spanac (proaspăt sau congelat)
-100–150 g brânză rasa
-condimente după gust: sare, piper, oregano, vegeta, boia
-2–3 linguri ulei
(Opțional) extra brânză pentru deasupra
Mod de preparare:
1. Taie fiecare piept de pui pe lungime, pe jumătate, fără a-l despica de tot, ca să poți pune umplutura.
2. Amestecă condimentele cu uleiul și unge piepții de pui cu acest amestec, pe interior și exterior.
3. Dacă folosești spanac congelat, fierbe-l câteva minute și scurge-l foarte bine.
4. Amestecă spanacul cu brânza până obții o compoziție omogenă.
5. Umple fiecare piept de pui cu amestecul de spanac și brânză, apoi așază-i direct în tavă (nu e nevoie de scobitori).
6. Dacă dorești, poți presăra extra brânză deasupra.
7. Coace în cuptorul preîncălzit la 180–200°C timp de 25 de minute.
8. După acest timp, acoperă puiul cu hârtie de copt și mai coace încă 25 de minute, până devine fraged și suculent.
9. Servește cu piure, orez sau altă garnitură preferată.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu