Terci de ovăz

 


Terciul de ovăz este perfect dimineața 



Ingrediente (1 porție mare sau 2 mici):

  • 1 cană ovăz (fulgi moi sau mărunțiți)

  • 2 linguri zahăr (sau miere / alt îndulcitor, după gust)

  • 2 căni lapte (sau 1 cană lapte + 1 cană apă, pentru o textură mai ușoară)

  • ½ linguriță scorțișoară măcinată

  • 1 banană (pentru decor sau amestec)

  • un praf de sare (opțional, dar scoate în evidență gustul)

 Mod de preparare:

  1. Încălzește lichidul: Pune laptele (sau amestecul lapte-apă) într-un vas pe foc mediu.

  2. Adaugă ovăzul: Când începe să se încălzească, adaugă ovăzul și amestecă.

  3. Gătește: Lasă la foc mic 5–10 minute, amestecând des, până când terciul devine cremos și se îngroașă.

  4. Îndulcește: Adaugă zahărul și scorțișoara; amestecă bine. Poți regla consistența cu puțin lapte, dacă vrei mai moale.

  5. Servește: Toarnă terciul într-un bol.

  6. Decorează: Taie banana felii și pune-le deasupra. Poți adăuga și:

    • puțină miere,

    • fulgi de migdale,

    • semințe de chia,

    • sau o linguriță de unt de arahide.





      Poftă bună!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI