Terciul de ovăz este perfect dimineața
Ingrediente (1 porție mare sau 2 mici):
1 cană ovăz (fulgi moi sau mărunțiți)
2 linguri zahăr (sau miere / alt îndulcitor, după gust)
2 căni lapte (sau 1 cană lapte + 1 cană apă, pentru o textură mai ușoară)
½ linguriță scorțișoară măcinată
1 banană (pentru decor sau amestec)
un praf de sare (opțional, dar scoate în evidență gustul)
Mod de preparare:
Încălzește lichidul: Pune laptele (sau amestecul lapte-apă) într-un vas pe foc mediu.
Adaugă ovăzul: Când începe să se încălzească, adaugă ovăzul și amestecă.
Gătește: Lasă la foc mic 5–10 minute, amestecând des, până când terciul devine cremos și se îngroașă.
Îndulcește: Adaugă zahărul și scorțișoara; amestecă bine. Poți regla consistența cu puțin lapte, dacă vrei mai moale.
Servește: Toarnă terciul într-un bol.
Decorează: Taie banana felii și pune-le deasupra. Poți adăuga și:
puțină miere,
fulgi de migdale,
semințe de chia,
sau o linguriță de unt de arahide.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu