Pentru ca aveam legume de acasă și aripi de la un pui de casă am ales să pregătesc ceva rapid și simplu.
Ingrediente:
• 8–10 aripi de pui
• 2 linguri ulei
• 1 linguriță sare
• ½ linguriță piper
• 1 linguriță boia
• 1 linguriță usturoi granulat sau 2 căței pisați
• 1 linguriță oregano
• 1 linguriță busuioc•Cartofi (albi sau mov) tăiați cuburi
•Ardei (roșu, galben, verde)
•O ceapă tăiată grosier
Mod de preparare
1 Spală și usucă bine aripile de pui.Pune-le într-un bol și adaugă uleiul, sarea, piperul și condimentele.Amestecă bine, astfel încât aripile să fie acoperite uniform.Taie legumele și cartofii.
2 Condimentează-le cu sare, piper și puțin ulei.Pune-le în tavă, într-un strat uniform.
3 Preîncălzește cuptorul la 200°C. Așază aripile peste legume sau într-o tavă separată, pe hârtie de copt.Bagă tava în cuptor pentru 40–50 de minute.La jumătatea timpului, întoarce aripile ca să se rumenească uniform.
Servește-le calde cu o salată simplă.



Comentarii
Trimiteți un comentariu