Aripi de pui și legume la cuptor


Pentru ca aveam legume de acasă și aripi de la un pui de casă am ales să pregătesc ceva rapid și simplu.


Ingrediente: 
8–10 aripi de pui
2 linguri ulei
1 linguriță sare
½ linguriță piper
1 linguriță boia
1 linguriță usturoi granulat sau 2 căței pisați

1 linguriță oregano 

1 linguriță  busuioc

 •Cartofi (albi sau mov) tăiați cuburi

Ardei (roșu, galben, verde)

•O ceapă tăiată grosier



Mod de preparare


1 Spală și usucă bine aripile de pui.Pune-le într-un bol și adaugă uleiul, sarea, piperul și condimentele.Amestecă bine, astfel încât aripile să fie acoperite uniform.Taie legumele și cartofii.

2 Condimentează-le cu sare, piper și puțin ulei.Pune-le în tavă, într-un strat uniform.


3 Preîncălzește cuptorul la 200°C. Așază aripile peste legume sau într-o tavă separată, pe hârtie de copt.Bagă tava în cuptor pentru 40–50 de minute.La jumătatea timpului, întoarce aripile ca să se rumenească uniform.






Servește-le calde cu o salată simplă.

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI