Biscuiți crăpați cu lămâie (Lemon Crinkle Cookies) sunt perfecți iarna sau oricând ne dorim biscuiți simpli de făcut
Moi în interior crocanți în exterior. Rețeta este luată de aici.
Ingrediente:
* 2 ouă
* 160 g zahăr
* 100 ml ulei vegetal
* 300 g făină ( + 1–2 linguri, dacă este nevoie )
* 2 lingurițe praf de copt
* 2 lămâi (coaja rasă + 4 linguri zeamă)
* un praf de sare
* zahăr pudră, pentru tăvălit
Mod de preparare:
1. Bate ouăle cu zahărul până când compoziția se deschide la culoare și devine ușor spumoasă.
2. Adaugă uleiul, sucul de lămâie și coaja rasă de lămâie. Amestecă bine.
3. Încorporează făina cernută împreună cu praful de copt și sarea. Amestecă până obții un aluat moale și ușor lipicios.
4. Acoperă aluatul și pune-l la frigider pentru **30–40 de minute**.
5. Formează biluțe mici (aprox. **14–16 g fiecare**) și tăvălește-le bine prin zahăr pudră.
6. Așază-le pe tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu între ele.
7. Coace biscuiții la **180°C**, timp de **10–12 minute**.
Sfaturi:
* Nu îi coace prea mult — trebuie să rămână moi în interior.
* După răcire, crăpăturile vor fi mai bine evidențiate.
* Sunt perfecți pentru sărbători sau lângă o cafea.
Poftă bună! 💛🍋





Comentarii
Trimiteți un comentariu