Plăcintă rapidă cu brânză și șuncă


Plăcintă rapidă cu brânză și șuncă este inspirată de Teo’s kitchen iar rețeta ei este aici 

Simplă ușoară și cu puține ingrediente este perfectă oricând vrem ceva rapid.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 500 g făină

  • 2 lingurițe praf de copt

  • 2 lingurițe sare

  • 2 lingurițe ierburi aromatice (oregano, busuioc, mix italian – după gust)

  • 200 ml apă călduță

  • 100 ml lapte

  • 4 linguri ulei 

Pentru umplutură:

  • Cașcaval feliat 

  • Jambon / șuncă feliată 

  • 6 linguri sos de roșii 

Pentru finisare:

  •  1 ou mare

 Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 180 °C.
    Pregătește o tavă mare, pe care o ungi cu ulei sau o tapetezi cu hârtie de copt.

  2. Într-un bol mare, pune făina, praful de copt, sarea și ierburile aromatice.Adaugă apa călduță, laptele și uleiul.Amestecă până obții un aluat omogen, elastic și ușor de întins.

  3. Împarte aluatul în două părți, una puțin mai mare.
    Întinde bucata mai mare și așază-o în tavă, acoperind fundul și pereții.Întinde un strat subțire de sos de roșii.Așază un strat generos de cașcaval.Adaugă feliile de șuncă/jambon.Pune încă un strat de cașcaval.

  4. Întinde a doua bucată de aluat și așază-o deasupra umpluturii.Sigilează bine marginile.Înțeapă ușor suprafața cu o furculiță.Coace plăcinta 20 de minute la 180 °C.Scoate tava, unge plăcinta cu ou bătut.Crește temperatura la 190 °C.Coace încă 10–15 minute, până capătă o culoare aurie frumoasă.

  5. Las-o să se răcorească 5–10 minute, apoi taie în pătrate sau felii.





  1. Poftă bună!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI