Nuci umplute

Acum, ca suntem atat de aproape de Craciun, m-am gandit sa va fac o bucurie si sa invatam sa gatim impreuna una dintre prajiturile clasice romanesti- NUCILE UMPLUTE – pe care sunt sigur ca vi le aduceti aminte cu drag din copilarie.

Ingrediente pentru aluat:

100 grame untura sau unt gras 82% grasime
100 grame zahar
2 oua intregi
1 ligurita amoniac sau bicarbonat
faina cat cuprinde (sa iasa un aluat potrivit aproximativ 500 grame)
crema : resturile de la nuci crema de ciocolata /budinca/dulceata 

 sau 

Un pachet de unt sau margarina spumat cu 5 lg zahăr pudra, 150 g miez de nucă și resturile de la nuci. 
garnisit : zahar pudra sau ciocolata

Mod de preparare:

1. Se freacă untura cu zahărul până obținem o cremă .
2. Se adaugă ouale treptat și amestecăm continuu.
3. Se pune amoniacul și faină și amestecăm până obținem un aluat.
4. Se fac biluțe de aproximativ 5 g.
5. Se pun in forma de nuci și se coc .
Umplutura: dulceață de mure amestecată cu resturile de nuci, crema de ciocolată sau budincă.
Se pudrează cu zahăr pudra sau se dau prin ciocolată topită.
SĂ AVEȚI POFTĂ!



Comentarii

Trimiteți un comentariu

FACEBOOK RECOMANDARI