Tocăniță cu carne de la garnița

 Carnea de la garnita este carnea de porc prajita in untura(untura+ulei) si pusa in borcane.

Carnea gata prajita este perficta vara pentru amiaza sru cina cu o salata de legume din gradina. 

Este o reteta din retetarul familiei mele

Revenind la reteta de azi. Avem nevoie de ingrediete putine, simple si ieftine.

In reteta clasica se punea si o ingrosala din faina si lapte(apa).

Astăzi am pus mai multi cartofi. 



Ingrediente :(4portii)

-8 bucati de carne din borcan cu tot cu untura

-o ceapa

- un ardeu gras sau 2 linguri  pasta de ardei 

-sare, piper, boia dupa gust

-apa aproximativ un litru

- aproximativ 10 cartofi mari sru mai multi dupa preferința

-pătrunjel verde dupa gust

Mod de preparare :

Curatam ceapa si cartofi de coaja si semintele de la ardeu. Tocam ceapa si ardeul. 

Cartofi se tau bucatele potrivite. 

Topim untura de pe carne, adăugăm ceapa tocata si o   calim bine. Acum adaugam ardeul si il calim. Condimentam cu sare, piper si boia. Când sunt calitate adaugam apa si lasam pana incepe sa fiarba.

Cand  este calda apa adăugam cartofii. Se lasă sa fiarbă la foc mic pana sunt fierti cartofii. Adăugăm pătrunjelul tocat. Oprim focul si servim. 

Merge de minune cu o mămăliga si cu niste muraturi. 

Eu am servit cu paine de casa si varza murata. 

Pofta buna! 




Varianta servită cu mamaliga si salata 






Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI