Friptura de porc și cartofi gratinați

Carnea de porc se prepara foarte ușor, simplu. 

Rețetele de azi sunt propri si apreciate la mine in familie. 

Se prepara foarte simplu și dupa cum deja v-am obișnuit cu ingrediente accesibile si mereu in camara sau bucatarie. 

Pe blog gasiti si ceafa de porc la cuptor (click pe cuvintele cu albastru).



Ingrediente :

-500-1 kg muschi de porc

-2 cepe mari

-1 morcov 

-200 ml bulion 

-sare, piper si vegeta dupa gust

-aproximativ 450 ml apa

-2 lg untura de porc(sau ulei) 

-o crenguta cimbru

-3-4 catei de usturoi 

Mod de preparare :

Taiem carnea in bucati mai mici. O condimentam dupa gust. 

Punem in cratiță untura si asteptam sa se topesca adaugam ceapa, morcovul si carnea condimentata. Le prajim pana e gatita ceapa si carnea(cam pe jumatate). Stingem cu bulion si apa. Adaugam cimbrul  si lasam sa fiarba la foc mic pana e gatita carnea si avem un sos. (intre 2 - 2:45 ore durează tot procesul) 

Cand este gatita carnea se scoate cimbrul . Se pune usturoiul trecut prin presa. 




Se servește cu garnitura preferata, muraturi sau o salata. 


Pofta bună!  

Cartofi gratinati 

-500 g cartofi 

-300 g cașcaval ras 

-5 oua

-200 g smântână 

-sare

-piper

-ulei sau unt pt uns tava

Cartofi se curata de coaja, se spala și se pun la fiert cu sare. 

Dupa ce au fiert se storc de apa si se zdrobesc cu zdrobitoarea de cartofi si se amesteca cu jumatate din smantana si jumatate din cascaval. 

Ungem tava cu ulei, asezam cartofii. 

Se bat ouale cu restul de smântână si se toarna peste cartofi, presaram restul de cascaval, punem tava in cuptorul încins si i lasam pana se gratineaza. 









Comentarii

Trimiteți un comentariu

FACEBOOK RECOMANDARI