Reteta de astazi este foarte simpla.
Este perfecta pentru cei mici sau mari si se poate prepara de oricine.
Este o prajitura cu ingrediente accesibile si mereu in camara sau bucatarie.
Eu am folosit o cana de 250 ml dar dumneavoastră puteti folosi o cana de 300 sau 330 de ml pentru o tava mai mare.
Tava mea a fost de 20*30 cm.
Daca nu va place bulionul puteti adauga suc de portocale.
Pe blog am si varianta bunici atunci cand nu tinem post.
Ingrediente :(12 portii)
Blat:
-o cana de bulion sau pasta de rosii amestecata cu apa
-o cana de zahar
-1/2 cana de ulei
-un praf de sare
-o lingurita de bicarbonat de sodiu
-2 lingurite de otet
-2 cani de faina
-Optional vanilie sau esenta de rom
-dulceata preferata dupa gust pentru umplut sau pus pe prajitura
Mod de preparare :
Amestecam cu un tel zaharul, sarea, bulionul si uleiul pana avem o compoziție omogena.
Adaugam bicarbonatul stins in otet. Amestecam.
Incorporam faina in 2-3 transe. Amestecam foarte bine pentru a nu avea cocoloașe.
Se pune in tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace in cuptorul preincins la 175° Celsius pentru 35 minute
Se lasa la rece si se întinde dulceata.
Se poate taia si servi.
Pofta bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu