Prajitura cu bulion de post

 Reteta de astazi este foarte simpla.

Este perfecta pentru cei mici sau mari si se poate prepara de oricine.

Este o prajitura cu ingrediente accesibile si mereu in camara sau bucatarie.

Eu am folosit o cana de 250 ml dar dumneavoastră puteti folosi o cana de 300 sau 330 de ml pentru o tava mai mare. 

Tava mea a fost de 20*30 cm. 

Daca nu va place bulionul puteti adauga suc de portocale. 



Pe blog am si varianta bunici atunci cand nu tinem post.


Prajitura cu bulion

Ingrediente :(12 portii) 

Blat:

-o cana de bulion sau pasta de rosii amestecata cu apa

-o cana de zahar

-1/2 cana de ulei

-un praf de sare

-o lingurita de bicarbonat de sodiu

-2 lingurite de otet

-2 cani de faina

-Optional vanilie sau esenta de rom 

-dulceata preferata dupa gust pentru umplut sau pus pe prajitura 





Mod de preparare :

Amestecam cu un tel zaharul, sarea, bulionul si uleiul pana avem o compoziție omogena. 


Adaugam bicarbonatul stins in otet. Amestecam. 

Incorporam faina in 2-3 transe. Amestecam foarte bine pentru a nu avea cocoloașe. 






Se pune in tava tapetata cu hartie de copt. 

Se coace in cuptorul preincins la 175° Celsius  pentru 35 minute 

Se lasa la rece si se întinde dulceata. 

Se poate taia si servi. 



Pofta bună! 



Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI