Sarmale de post cu pasat

 Rețeta de astăzi este una de familie și apreciata de toată lumea care a mâncat din ele.

Sarmalele sunt printre preferatele mele.

Rețeta de astăzi este una perfectă în zilele de post sau pentru cine nu consumă carne.

Pe blog mai am și Sarmale cu pasat (click pe cuvintele albastre pentru a vedea rețeta).

Sarmalele se pot servi cu bulion sau iaurt vegetal sau smântână vegetală sau mămăliguță sau pâine.



Nouă ne plac preparate în cuptor, dar se pot și fierbe .



Ingrediente:

-  1-1.5 kg varză murată

Umplutură: 

- 4 cepe mari 

- 3-4 morcovi

- 850 gr. ciuperci proaspete sau un borcan de cipuerci (aproximativ un borcan de 800 grame)

- o cana păsat (cană de 250 ml)

- o  jumatate cana  orez

- o cană de bulion

 -  opțional 100 grame soia cuburi

- 2 linguri pastă de ardei sau o jumătate de ardei kapia 

- sare, piper si vegeta după gust

- 100-150 ml ulei de floarea-soarelui

Alte ingrediente:

- cotoare de mărar

- bulion 2 căni

- boabe de piper

- apă caldă sau rece (eu pun caldă)

Mod de  preparare:

1. Punem varza la desărat și desfacem frunzele. 
2. Curățăm legumele. Le tăiem cubulețe (fără ciuperci) mici sau le tocăm cu robotul. Ciupercile le tăiem cubulețe mai mari. 
3. Călim legumele în uleiul încins. Luăm de pe foc. 
4. Spălăm păsatul în mai multe ape și îl punem peste legume. Adăugăm orezul, bulionul, soia și condimetăm. Amestecăm foarte bine.
5. Umplem fiecare frunză cu umplutura făcută (1 lingură de umplutură pentru fiecare frunză).
6. Încingem cuptorul la 180 de grade. Într-o oală încăpătoare punem crenguțele de mărar, peste ele punem un capac cu mânerul în jos. Peste adăugăm sarmalele și  le acoperim cu bulion și apă.
7. Punem un capac și băgăm oala în cuptor. Se lasă în cuptor aproximativ 2-3 ore. Din când în când mai verificăm oala să aibă suficientă apă. Se scoate din cuptor din când în când și se mai scutură oala. 





POFTĂ BUNĂ!!!!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI