Rețeta de astăzi este una de familie și apreciata de toată lumea care a mâncat din ele.
Sarmalele sunt printre preferatele mele.
Rețeta de astăzi este una perfectă în zilele de post sau pentru cine nu consumă carne.
Pe blog mai am și Sarmale cu pasat (click pe cuvintele albastre pentru a vedea rețeta).
Sarmalele se pot servi cu bulion sau iaurt vegetal sau smântână vegetală sau mămăliguță sau pâine.
Nouă ne plac preparate în cuptor, dar se pot și fierbe .
Ingrediente:
- 1-1.5 kg varză murată
Umplutură:
- 4 cepe mari
- 3-4 morcovi
- 850 gr. ciuperci proaspete sau un borcan de cipuerci (aproximativ un borcan de 800 grame)
- o cana păsat (cană de 250 ml)
- o jumatate cana orez
- o cană de bulion
- opțional 100 grame soia cuburi
- 2 linguri pastă de ardei sau o jumătate de ardei kapia
- sare, piper si vegeta după gust
- 100-150 ml ulei de floarea-soarelui
Alte ingrediente:
- cotoare de mărar
- bulion 2 căni
- boabe de piper
Comentarii
Trimiteți un comentariu