Chiftele din carne cu cașcaval

Chiftelele sunt un aperitiv clasic sau o mâncare simplă și accesibilă pentru oricine. 

Dar astazi am pregătit chifteluțe cu carne de porc și cașcaval. Sunt foarte bune și ușor de realizat cu doar câteva ingrediente. 

Rețeta clasică de chiftele este aici

Chiftelele cu cașcaval se pot servi reci, pe platouri, alaturi de alte aperitive.

Se pot servi calde, cu garnitura de cartofi, piure, legume sauorez.

Sunt perfecte cu ketchup, muștar sau sos de usturoi. 

 Ingrediente:

-500 g carne tocată de  porc

-1 ou

-150 g cașcaval 

-2-3 fire ceapă verde

-o legătură frunze de usturoi 

-puțin pătrunjel 

-sare, piper și praf de usturoi

-5 cartofi mici

-ulei pentru prajit

Mod de preparare:

1.Fierbem cartofii.

2. Amestecam carnea cu oul, firele de ceapa verde, frunzele de pătrunjel și cele de usturoi verde tocate, mirodeniile, cartofii zdrobiti si cascavalul ras. (Am folosit de la ceapa numai partea verde.) 



3.Formam bilute. 



4. Le prajim în uleiul încins sau untură încinsă . Scoatem chiftelutele de la prajit intr-un vas cu hartie de bucatarie pentru a absorbi grasimea.




Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI