Dovlecei pane

 O rețetă simplă și foarte ușor de realizat cu doar câteva ingrediente.

Sunt foarte buni alături de un sos tzatziki sau mujdei de usturoi.

Este o rețetă învățată de la mama.

Un mic sfat sa luati dovlecei mai tineri cei cu semințe mai multe nu sunt buni. 


Ingrediente:

-1 kg dovleceii

-2-3 ouă 

-sare și piper după gust

-făină

-ulei pentru prăjit

Mod de preparare :

Curatam dovleceii de coaja, apoi ii taiem felii si ii presaram cu sare. Lasam sa stea vreo 15 minute în strecurătoare pentru a se scurge de  zeama lasata.

Batem ouale cu putina sare și piper. Adăugăm făină si amestecam pana obtinem o compoziție asemănătoare cu cea de clătite.  Trecem feliilesde dolecev prin amestecul de mai sus și prajim in ulei fierbinte.

Scoatem pe un servet absorbant sa scapam de surplusul de ulei.

I servim fierbinți cu sos tzatziki sau un sos de usturoi.




Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI