O rețetă simplă și foarte ușor de realizat cu doar câteva ingrediente.
Sunt foarte buni alături de un sos tzatziki sau mujdei de usturoi.
Este o rețetă învățată de la mama.
Un mic sfat sa luati dovlecei mai tineri cei cu semințe mai multe nu sunt buni.
Ingrediente:
-1 kg dovleceii
-2-3 ouă
-sare și piper după gust
-făină
-ulei pentru prăjit
Mod de preparare :
Curatam dovleceii de coaja, apoi ii taiem felii si ii presaram cu sare. Lasam sa stea vreo 15 minute în strecurătoare pentru a se scurge de zeama lasata.
Batem ouale cu putina sare și piper. Adăugăm făină si amestecam pana obtinem o compoziție asemănătoare cu cea de clătite. Trecem feliilesde dolecev prin amestecul de mai sus și prajim in ulei fierbinte.
Scoatem pe un servet absorbant sa scapam de surplusul de ulei.
I servim fierbinți cu sos tzatziki sau un sos de usturoi.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu