Tort Florina

     Tortul de azi este făcut special pentru ziua surioarei mele, Florina. Este un tort cu cremă de ciocolată, blat însiropat și o glazură. Este foarte apreciat de toată familia și cei ce au gustat din el. 



    Pentru acest tort am folosit tava rotundă cu diametrul de 28 cm.

Puteți citi aici mai multe rețete de tort

Ingrediente: 

Blat: - 12 ouă

         - 12 lg zahăr(180 g)

         - 4 lg ulei(40 g)

         - un praf sare

         - un praf de copt

         - două vanilii

         - 12 lg făină(160 g)

         - 40 g cacao



Crema: - 200 g zahăr

             - 3 lg cacao

             - 500 ml lapte

             - un pachet de unt/margarină

             - 3 lg făină



Sirop: - 2-3 lg zahăr

           - o cană apă

           - esență rom/vanilie



Glazură: - 100 g ciocolată

               - 2 lg ulei

Decor: după imaginație și bunul plac.

Mod de preparare:

Blat:

Separăm ouăle. 

Amestecăm galbenusurile cu uleiul până se obține o maioneză subțire. Se bat albușurile cu sarea și zahărul până obținem o bezea tare. 

Amestecăm făina cu cacao si praful de copt. 

Se amestecă gălbenușurile cu albușurile și făina. 

Se pune în tavă și se coace la foc potrivit.

Se lasă la rece. 












Modul de preparare al cremei si glazurei se găsește aici

Cum se face siropul de zahăr găsiți aici

Asamblare: Blatul se taie în două sau în trei. Însiropăm fiecare foaie de blat. Între foi se pune crema luată de pe foc. Pe ultima foaie se pune glazură. Decorăm după bunul plac. Se lasă la frigider minim 4 ore. 








Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI