Brioșe simple

Brioșele sunt perfecte pentru cafeaua de dimineață, ceaiul sau orice moment al zilei. 

Rețeta este foarte simplă si rezultattul va fi unul pe masura.

Pe blog am si varianta cu cacao

 Ingrediente aluat:

-4oua marimea M 

-150-250  g zahar

-100 ml lapte

-200 ml ulei 

-300 g faina

-10 g praf de copt

-2-3 plicuri de vanilie 

-un praf de sare

Spargem  ouăle intr-un bol. Peste ele adaugam tot zaharul și sarea și zahărul vanilat . Mixam 3 minute pana ce amestecul a crescut volumul.  Adaugam laptele si uleiul. Mai mixam cateva secunde .

La faina adaugam praful de copt, amestecam putin. 

Acum punem faina peste oua, toata odată și  mai mixam. 

 Punem 3/4 de aluat în tavile de brioșe tapetate cu hârtiile speciale. Trebuie sa stea minim 1 ora la frigider. 

Încingem cuptorul la 250 de grade, puneti briosele inauntru, apoi scadeti temperatura la 210 grade. Le coacem  13-15 min.



Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI