Piure de spanac

 O reteta simplă și accesibila pentru oricine. 

Se prepara foarte simplu cu spanac congelat. 

Se poate consuma cu oua ochii sau chiftele. 



Rețeta de azi este învățata de la matusa Susana. 

Mai jos va prezint varianta cu cel proaspăt. 
La cel congelat pornim de la prăjirea usturoiului. 
Pe blog mai am și varianta de piure de urzici
Ingrediente :    
 500 g spanac (frunze verzi crude)
150 ml lapte 
1 lingura faina
sare
2 catei de usturoi
3 linguri ulei
    
Mod de preparare:
Punem o oala mare cu apa la incalzit, cand apa da in clocot punem spanacul si lasam vreo 5-7minute sa se opareasca.
Il scoatem si il lăsăm în apă rece cu gheataapoi îl punem intr-o strecuratoare si apasam usor cu o lingura de lemn sa se strecoare bine. 
Se toacă bine. 

Intr-o cratita incingem uleiul si prajim usturoiul tăiat foarte puțin. 

Adaugam spanacul tocat si amestecam 2 minute. 
Separat amestecam faina cu lapte putin cate puțin. Turnam cate un pic din compozitie peste spanac amestecand mereu.
Se adaugă sare și se servește. 

Sau prajim usturoiul și făină 1 minut, adăugăm spanacul și îl lasam pe foc 2-3 minute. Și la final adaugăm treptat laptele amestecând continuu. Potrivim de sare. 

Poftă bună!


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI