Ciorba de cartofi de post

 Această ciorba a fost făcut  de bunica Maria și este apreciată în zilele de post și vara. Dacă nu tinem post pe blog gasiti ciorba de cartofi.



Ingrediente:

-500 grame cartofi

-1 morcov mare

-300 grame pastai

-o frunza țelină

-un ardeu

-2 linguri ulei

-2 linguri făină

-500 ml bulion

-sare și piper după gust

Mod de preparare :

Curatam legumele. Morcovul îl tăiem rondele, cartofi și ardeiul cubulețe potrivite. Păstăile le rupem în 2 sau 3.

Punem 3 l de apa într-o oala. Adăugăm cartofi, ardeiul și morcovul. Când apa a început sa fiarba adăugăm păstăile și frunza de țelină întreaga.

Potrivim de sare și piper și lasam sa fiarba.

Cand  legumele sunt aproape fierte facem un rantas  separat: încingem uleiul și adăugăm faina. Gătim câteva minute faina amestecând continuu. Stingem cu bulion și adăugăm 1 polonic din ciorba. Adăugăm rantasul peste restul ciorbei și lasam sa fiarba încontinuu pana sunt fierte toate legumele bine.





Servim cu pâine, ardei iute sau ceapă.

Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI