Verdeata pentru iarna

Astazi vreau sa va prezint cateva metode folosite in familia mea pentru a avea verdeturi si iarna.




Ingrediente:
-marar
-cimbru
-menta
-patrunjel
-leustean
-busuioc
-tarhon
Prima metoda este verdeata uscata.
Cu aceasta metoda usuc mararul,cimbrul si menta si busuiocul.
  Se spala bine de tot, se lasa apa sa curga pe ramuri, apoi se atarna la uscat. Este bine sa se puna undeva la intuneric, dar sa fie loc racoros si aerisit. Noi il punem la prispa casei,dar merge si in balcon sau pod.






A doua metoda este sa le punem cu sare in borcan
Verdeata se spala si se toaca marunt. Peste ea se pune sare pentru muraturi, se amesteca, dupa care se pune  in caserola sau  borcan, indesandu-se cu o lingura. Trebuie sa ii punem sare indeajuns, pentru a nu se strica. Borcanele se baga in frigider sau lada sau in beci.
Aceasta este metoda mea preferata pentru patrunjel.




Ultima metoda folosita in familia mea pentru a conserva verdeata este sa le punem cu otet.
Aceasta metoda o folosesc la tarhon si la leustean.Reteta detaliata este aici.

Voi ce verdeturi folositi?

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI