Plăcintă cu varza de post

 Plăcinta de varză de post sau Cocorada cu cureci.

În zonă Bistritei numim cureci varza.

Rețeta este foarte ieftină, simplă și economică.



Este o rețetă de familie și cu amintiri din copilărie când bunica cocea pâine și făcea cate o cocoradă cu varza sau branza pentru prânz și cina. 


Ingrediente:

Aluat(2 plăcinte):

-1 kg faina

-10  gr drojdie uscata

-o linguriță de zahar

-o linguriță de sare

-2 linguri de ulei

-200 ml apa călduță

-400-450 ml apă minerală

Umplutura:

-varza undeva la 2 kg

-sare, piper, boia, mărar, cimbru după gust

-2 cepe

-100-150 ml ulei

Rețeta video mai jos 👇 



Mod de preparare:


    În faină se face o gropiță in mijloc și se pune maiaua( din 25 g drojdie proaspătă sau o lingurita de drojdie uscată , o linguriță de zahar, apa calduta. Se lasă la activat 15 minute) ,Adăugânm apa minerala cât cuprinde si se frământă un aluat . La final se adaugă sarea și  uleiul si mai frământăm puțin. Se lasa la dospit la loc cald pana își dublează volumul. 

Umplutura se prepară ca aici.

După ce aluatul a dospit și umplutura s-a răcit.

Se împarte în 2, se întinde o bila, se pune umplutura și se aduc colturile împreună. Optional se mai întinde, se pune în tavă și se coace la foc potrivit o ora.




Se lasa la răcit apoi o servim! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI