Plăcinta de varză de post sau Cocorada cu cureci.
În zonă Bistritei numim cureci varza.
Rețeta este foarte ieftină, simplă și economică.
Este o rețetă de familie și cu amintiri din copilărie când bunica cocea pâine și făcea cate o cocoradă cu varza sau branza pentru prânz și cina.
Ingrediente:
Aluat(2 plăcinte):
-1 kg faina
-10 gr drojdie uscata
-o linguriță de zahar
-o linguriță de sare
-2 linguri de ulei
-200 ml apa călduță
-400-450 ml apă minerală
Umplutura:
-varza undeva la 2 kg
-sare, piper, boia, mărar, cimbru după gust
-2 cepe
-100-150 ml ulei
Rețeta video mai jos 👇
Mod de preparare:
În faină se face o gropiță in mijloc și se pune maiaua( din 25 g drojdie proaspătă sau o lingurita de drojdie uscată , o linguriță de zahar, apa calduta. Se lasă la activat 15 minute) ,Adăugânm apa minerala cât cuprinde si se frământă un aluat . La final se adaugă sarea și uleiul si mai frământăm puțin. Se lasa la dospit la loc cald pana își dublează volumul.
Umplutura se prepară ca aici.
După ce aluatul a dospit și umplutura s-a răcit.
Se împarte în 2, se întinde o bila, se pune umplutura și se aduc colturile împreună. Optional se mai întinde, se pune în tavă și se coace la foc potrivit o ora.
Se lasa la răcit apoi o servim!
Comentarii
Trimiteți un comentariu