Ardei umpluti

Pentru astazi va propun o reteta de ardei umpluti facuta in mod special de buni Maria. O reteta ce nu lipseste mai ales vara. Pentru ca s-a mai incalzit afara si suntem cu gandul la vara si copilarie astazi va aduc aceasta reteta.



Pentru ardei:

-500 g carne tocata 

-1 ceasca de orez

-1 ou

- 10 ardei pentru umplut

-3, 5lapa

-1 ceapa

-sare

-piper

-ulei

1.Spalam ardeii, ii curatam de vene, de seminte si ii lasam de-o parte.

2.Curatam  ceapa, o taiem marunt. Punem ceapa la calit, apoi o lasam sa se caleasca usor si la final adaugam orezul, sare dupa gust si putin piper.

3.Amestecam bine apoi luam vasul de pe foc, adaugam carnea, oul si amestecam bine.Cu aceasta compozitie umplem ardeii.

4.Intr-o oala se punem 3,4 litri de apa la fiert. Cand apa incepe sa fiarba punem ardeii, sare dupa gust si lasam sa fiarba aproximativ 35 de minute.

Pentru sos:

 -300 ml bulion sau 500-600 grame rosii

-3 linguri faina 
-o ceapă 
-o canita ulei
-sare, piper 
-600 ml apa  sau lapte
Modul de preparare la sos este aici.
Ardei se servesc cu sos.


Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI