Tort trio de ciocolata

Tortul trio de ciocolata l-am pregatit pentru ziua mamei acum 2 ani. Este un tort foarte bun si o sa fie adorat de toata lumea. Ingredientele  sunt accesibile si se poate prepara pentru orice ocazie. 

Ingrediente:
-500 gr faina
-2 pliculete praf de copt
-un praf de sare
-esenta  de vanilie sau miez de la o pastaie de vanilie
-400 ml lapte
-4 oua mari
100 gr zahar
-200 gr ciocolata amaruie
-200 gr ciocolaa cu lapte
-200 gr ciocolata alba

Mai intai incingem cuptorul la 160°C si asezam gratarul la mijlocul cuptorului. Ungem cu unt si faina sau cu spray non-stick o tava rotunda de 26 cm. Batem spuma ouale cu zaharul si vanilia, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam laptele, amestecam. Adaugam faina cernuta impreuna cu sarea si praful de copt, amestecam bine, pana avem o compozitie omogena. Impartim compozitia in 3 parti egale 
Topim pe rand ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte si ciocolata alba, la bain-marie sau in cuptorul cu micorunde, si o adaugam in fiecare compozitie. Amestecam bine, astfel incat sa avem o compozitie cu ciocolata amaruie, una cu ciocolata cu lapte si una cu ciocolata alba.
Punem aluatul in tava, pe rand: intai cel cu ciocolata amaruie, apoi cel cu ciocolata cu lapte si la final cel cu ciocolata alba. Nivelam foarte bine fiecare strat si dam la cuptor 40-45 minute sau pana tortul trece testul scobitorii.

Crema este de aici. Decoram cu crema si frisca sau ce ne dorim.

Tortul se poate insiropa
Sursa de inspiratie: Teo's kitchen





Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI