Tort Diplomat cu iaurt este o reteta de familie si foarte apreciata de toata lumea. Reteta este forte simpla si cu ingrediente accesibile.
Ingrediente:
blat:
-10 oua
-10 linguri zahar
-un praf de sare
-10 linguri de faina
-un praf de copt
crema:
- 700 grame iaurt cu fructe(capsuni,fructe de padure)
- 1 borcan compot de fructe(visine, cocktail de fructe, capsuni)
-1 litru frisca
-50 grame gelatina
-300-400 ml apa rece
-sucul de la compot pentru insiropat blatul
Modul de preparare pentru blat este aici. Blatul rece se taie in 2 sau se pot coace 2 blaturi fiecare din 5 oua. Se insiropez in compotul lasat de fructe.
Geltina se hidrateaza in apa si cand este hidrata se pune pe aburi sa se dizolve.
Dupa ce s-a dizolvat se lasa la racit, intre timp se bate frisca. Se ia o parte pentru ornat in care se poate pune un intaritor de frisca. In restul de frisca se adauga iaurtul iar la urma se adauga gelatina rece.
Intr-o cratita sau tava cu inel de marimea tavi unde s-a copt blatul se aseaza un strat de crema,blat insiropat , fructele si la urma crema. Se aseaza celalat blat insiropt si restul de crema. Se pune la frigider pana a doua zi. A doua zi se cufunda(inclzeste) cratita in apa calda si se orneaza cu frisca si fructe.
Se pastreza la frigider pana la servire!
Pofta buna!
Très délicieux ❤️❤️🇹🇳❤️🇹🇳
RăspundețiȘtergereMerci
RăspundețiȘtergere