Tort Diplomat cu iaurt

Tort Diplomat cu iaurt este o reteta de familie si foarte apreciata de toata lumea. Reteta este forte simpla si cu ingrediente accesibile. 



Ingrediente:

 blat:

        -10 oua

        -10 linguri zahar

        -un praf de sare

        -10 linguri de faina

        -un praf de copt


crema:

- 700 grame  iaurt cu fructe(capsuni,fructe de padure)

- 1 borcan compot de fructe(visine, cocktail de fructe, capsuni)

-1 litru frisca

-50 grame gelatina

-300-400 ml apa rece

-sucul de la compot pentru insiropat blatul 

 Modul de preparare pentru blat este aici. Blatul rece se taie in 2 sau se pot coace 2 blaturi fiecare din 5 oua. Se insiropez in compotul lasat de fructe.

Geltina se hidrateaza in apa si cand este hidrata se pune pe aburi sa se dizolve.

Dupa ce s-a dizolvat se lasa la racit, intre timp se bate frisca. Se ia  o parte pentru ornat in care se poate pune un intaritor de frisca. In restul de frisca se adauga iaurtul iar la urma se adauga gelatina rece.

Intr-o cratita sau tava cu inel de marimea tavi unde s-a copt blatul  se aseaza un strat de crema,blat insiropat , fructele si la urma crema. Se aseaza celalat blat insiropt si restul de crema. Se pune la frigider pana a doua zi.  A doua zi se cufunda(inclzeste) cratita in apa calda si se orneaza cu frisca si fructe.

Se pastreza la frigider pana la servire!








Pofta buna!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

FACEBOOK RECOMANDARI