Tort inimioara este un tort perfect pentru sarbatoriti. Este uaor de facut cu ingrediente simple si accesibile.
Eu am facut 2 blaturi unul galben si unul negru. Crema am facut-o de vanile si unt si am colorat-o cu colorant rosu. Am mai decorat cu frisca colorata mov, fructe si bombonele.
Ingrediente:
Blat galben:
-3 oua
-3 linguri zahar
-un praf sare
-3 linguri faina
-1 vf de cutit de praf de copt
Blat cu cacao:
-3 oua
-un praf sare
-1 vf cutit de praf de copt
-o lingura cacao
-2 linguri de faina
Sirop:
-siropul de la un compot de cirese
Crema:
-un plic budinca de vanile
-350 ml lapte
-3 linguri zahar
-un pachet de unt
-optional colorant
Frisca:
-200 ml frisca lichida rece
-25 grame zahar
-un intaritor de frisca
-colorant alimentar mov optional
Modul de preparare la blat il gasiti aici.
Pentru crema prearam budinca dupa instructiuni folosind doar 350 ml in loc de 500 ml.
Cand e rece o amestecam cu untul moale la temperatura camerei si coorlant.
Pe un paatou am pus blatul galben-sirop-crema-blat cu cacao-sirop-crema ramasa- frisca batuta cu zahar,o vanilie intaritorul si colorantul mov.
Decoram cu bombonele,fructe,forme din ciocolata sau imaginatie.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu