Pentru astazi va aduc un tort albastru. Reteta este foarte simpla iar cei mici o sa il adore.
Se fac doua blaturi . Pentru un blat cu cacao avem nevoie de:
-3 oua
-un praf sare
-1 vf cutit de praf de copt
-o lingura cacao
-2 linguri de faina
Sirop:
-siropul de la un compot de cirese
Crema:
-un plic budinca de vanile
-350 ml lapte
-3 linguri zahar
-un pachet de unt
-optional colorant albastru
Frisca:
-200 ml frisca lichida rece
-25 grame zahar
-un intaritor de frisca
-colorant almentar albastru
Modul de preparare la blat il gasiti aici.
Pentru crema prearam budinca dupa instructiuni folosind doar 350 ml in loc de 500 ml.
Cand e rece o amestecam cu untul moale la temperatura camerei si coorlant.
Pe un paatou am pus blatul galben-sirop-crema-blat cu cacao-sirop-crema ramasa- frisca batuta cu zahar,o vanilie intaritorul si colorantul albastru.
Decoram cu bombonele,fructe,forme din ciocolata sau imaginatie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu