Tort albastru

Pentru astazi va aduc un tort albastru. Reteta este foarte simpla iar cei mici o sa il adore.



  Se fac doua blaturi . Pentru un blat cu cacao avem nevoie de:

-3 oua 

-un praf sare

-1 vf cutit de praf de copt

-o lingura cacao

-2 linguri de faina

Sirop:

-siropul de la un compot de cirese

Crema:

-un plic budinca de vanile

-350 ml lapte

-3 linguri zahar

-un pachet de unt

-optional colorant albastru

Frisca:

-200 ml frisca lichida rece

-25 grame zahar

-un intaritor de frisca

-colorant almentar albastru

Modul de preparare la blat il gasiti aici.

Pentru crema prearam budinca dupa instructiuni folosind doar 350 ml in loc de 500 ml.

Cand e rece o amestecam cu untul moale la temperatura camerei si coorlant.

Pe un paatou am pus blatul galben-sirop-crema-blat cu cacao-sirop-crema ramasa- frisca batuta cu zahar,o vanilie  intaritorul si colorantul albastru.

Decoram cu bombonele,fructe,forme din ciocolata sau imaginatie.

Pofta buna!











Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI