Tort cu crema de iaurt este un tort racoros si usor de preparat. Reteta este foarte simpla si o sa fie adorat de roata lumea. Reteta este foarte veche la mine in familie.
Ingrediente:
Blat:
-7 oua
-7 linguri zahar
-un praf de sare
-5 linguri de faina
-2 linguri cacao
-un praf de copt
sirop:
-sirop de la un compot de fructe
crema:
- 700 grame iaurt cu fructe(capsuni,fructe de padure)
-800 ml frisca
-50 grame gelatina
-300 ml apa rece
Modul de preparare pentru blat este aici. Blatul rece se taie in 2. Se insiropez in compotul lasat de fructe.
Geltina se hidrateaza in apa si cand este hidrata se pune pe aburi sa se dizolve.
Dupa ce s-a dizolvat se lasa la racit, intre timp se bate frisca. Se ia o parte pentru ornat in care se poate pune un intaritor de frisca. In restul de frisca se adauga iaurtul iar la urma se adauga gelatina rece.
Intr-o tava cu inel de marimea tavi unde s-a copt blatul se aseaza un strat de crema,blat insiropat , si la urma crema. Se aseaza celalat blat insiropt si restul de crema. Se pune la frigider pana a doua zi. A doua zi se orneaza cu frisca si 100 grame ciocolata neagra topita.
Se pastreza la frigider pana la servire.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu