Tortul cu crema de ciocolata este perfect pentru aniversari sau ocazi speciale.
Ingredientele sunt simple si accesibile. Eu am folosit pentru blat tava de 28 de cm cea mostenita la mine in familie ce o folosea bunica cand cocea painea in cuptor.
Blat:
-15 oua
-15 lg zahar
-15 lg faina
-1 praf de sare
-1 praf copt
Crema:
-600 ml lapte -70 g zahar -2 oua -40 g faina -200 g ciocolata neagra -80g untSirop:
-2 lg zahar
-250 ml apă
-2 lg zahar
-250 ml apă
Mod de preparare:
Blatul se prepara ca si la aceasta reteta.
Crema:
Punem laptele la incalzit, separat batetm oualele cu zaharul apoi incorporam faina.
Turnam incetul cu incetul laptele peste compozitia de oua. Punem totul pe foc mediu
si amestecam pana ce da in clocot.
In acest moment crema s-a ingrosat , deci putem adauga ciocolata Amestecam pana ce ciocolata s-a topit
Luam de pe foc si adaugam untul treptat
Punem o folie alimentara peste crema, si o lasam sa se raceasca.
Blatul se lasă la rece si se taie în 2.
Siropul:
Se caramelizează zaharul . Când devine caramelizat se stinge cu apă. Se însiropează fiecare blat.
Se umplu blaturile cu cremă.Lasam la rece minim o cora apoi putem servi.
Decoram dupa imaginatie.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu