Cornulețe cu nucă

Cornulete fragede cu nuca ce piate fi mai bun in oerioada toamna iarna. Mirosul de aluat cu nuca copt in casa si zahar pudra vanilat.

Este un desert usor de realizat si cu ingrediente ce le avem prin casa.

Eu de obicei fac portie dubla de aluat si congelez o parte.

Acest aluat il folosesc si la fursecurile cu nuca si la islere.

Pe blog mai am o reteta de cornulete cu nuca.

Ingrediente:

-300 grame faina

-100 grame nuci macinate

-100 grame zahăr pudră 

-3 gălbenușuri

-un pachet de unt sau margarina 

-un praf de sare

-o lingurita de bicarbonat stins

-un plic zahar vanilat

Amestecam faina cu untul, sarea, vanilia si zahărul pana obtinem consistenta de nisip. Adaugam treptat gălbenușurile, nuca si bicarbonatul. Amestecam până avem un aluat. Lasam la odihna in frigider minim 30 minute.

 Rupem bucatele de aluat, din care modelam cornuletele, dupa chipul si asemanarea unor potcoave. Le coacem 10-12 minute sau pana sunt usor rumenite. Nu e nimic daca vi se par inca moi cand scoateti tava din cuptor, se intaresc pe masura ce se racesc. Iar cand sunt reci, vine momentul magic, in care trebuie sa le dam prin zahar pudră! 








Pofta bună!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI