Prajitura cu aluat fraged si umplutura de mere

 O reteta super bună si ușor de realizat.

I mulțumesc pentru reteta mătuși Susana. Ca de obiecei rețetele ei sunt usor de făcut si cu o garantata maximă.



Este o prajitura super bună si foarte fragedă. 

Este perfecta pentru o tava de 30*40 cm. 




De la început va spun că am mai folosit acest aluat și la cornulețele fragede fără drojdie cu o mică modificăre. Am uitat de zeamă de lămâie si am pus lapte in aluat. 

Nu prea am făcut prea multe poze. 

Va recomand cu încredere si aceasta rețetă de prăjitură cu mere

Ingrediente:



Umplutura:

-1 kg mere sau chiar 1,5 kg mere

-zahăr după gustul fiecaruia 

- 1-2 plicuri de zahăr cu aromă de scorțișoară

-scorțișoară după gust

Aluat:

-un pachet de unt 

-4 gălbenușuri 

-un praf de sare

-8 linguri de zahăr 

-1 plic praf de copt stins cu  o lingura de zeama de lămâie

-făină cat cuprinde

Mod de preparare :

Umplutura: Merele se curăță de coajă, căsuță și semințe. Se rad pe răzătoare și se amestecă cu zahăr. Se lasă cateva ore. Se scurg de sucul rezultat. 

Între timp facem aluatul:

Se amestecă toate ingredientele până obtinem un aluat potrivit. Se pune la frigider pentru minim 30 minute.

Se scoate din frigider si se întind 2 foi. Se pune in tava o foaie apoi un start de gris apoi merele si ultima foaie.

Se înțeapă cu furculița.

Se coace in cuptorul preincalzit la 170 grade pana este coaptă. Depinde de cuptorul fiecaruia cat se lasă.

Optional se pudrează cu zahăr pudră. 



Poftă bună! 





Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI