Brânzoaice fara drojdie

 Pofteam la brânzoaice. Dar din lipsa de timp s-a nascut reteta de azi. 

Este o rețetă simplă și foarte ușor de realizat. 

Aluatul e cel de la gogoși



Ingrediente:

Aluat:

-2 ouă

-o cană de lapte calduț

-o cană de zahăr

-2 plicuri de zahăr vanilat sau extract de vanilie sau esența de vanilie după gust 

-un praf de sare

-făină cât cuprinde( aproximativ 400-600 g)

-o lingurița de bicarbonat

Umplutura:

-600 grame brânză de vaci dulce 

-2 ouă 

-2 plicuri zahar vanilnat 

-coaja de lămâie 

Pt uns:

-1 ou

-puțina sare

Mod de preparare:


Aluat:

Amestecăm bine ouăle cu sarea, vanilia și zahărul cu un tel până s-a topit tot zahărul.Adăugăm bicarbonatul stins în lapte și amestecăm .

La final adăugăm făină până obținem un aluat ce se poate întinde.Se întinde o foaie pe masă și se tau patrate. Se pune umplutura in fiecare. Se impatura Se ung cu oul batut cu sare. Se pun in tava si se coc la foc potrivit.



Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele.



Poftă bună! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI